KAFFE

Hela bönor i lager

169kr

Ett smakrikt, krämigt och aromatiskt kaffe med en karaktär av söta bär och citrus. Vi rostar kaffet lite ljusare så att den naturliga sötman från bönorna utvecklas maximalt.

– Etiopien Yirgacheffe Werka Coop

– Etiopien Guji Dimtu Tero Plantation

– Peru Kuelap Especial SHB

Ekologist certifierad (SE-EKO-07)

149kr

Detta är ett utsökt exempel på ett bärtorkat kaffe, där kaffebönorna har torkat inne i sitt fruktskal. Producenten Alberto Guardia, som har mer än 20 varieteter på sin gård, producerar mikrolotter av enormt hög kvalitet. Denna bourbon har allt man kan önska av ett bärtorkat kaffe; hög sötma, stor fyllighet och en fantastisk fruktighet.
Munkänslan är mjuk och rik. Njut kaffet i alla tänkbara bryggmetoder,gott både som espresso och brygg. 

Plats: Central Valley, Costa Rica

Kvalitet: SHG

Typ: Bourbon

Altitud: 1550 meter

Farm: Hacienda Sonora

Ägare: Alberto Guardia

Bearbetning: Bärtorkat

Torkning: Sol

Skördeperiod: februari/mars

Lottstorlek: 600 kilo

119kr

I lilla regionen Guji i södra Etiopien odlas idag förmodligen världens mest spännande kaffe; variationen och kvaliteten är makalös. Denna bärtorkade ekologiska pärla från små familjejordbruk på plantagen Dimtu Tero är en av dem. Här har kaffet torkat i sitt fruktkött och fått en syltig karaktär av torkad frukt, söta bär och vanilj. Gott i alla typer av bryggare. Ekologiskt Certifierad.

Plats: Dimtu Tero, Guji, Etiopien

Kvalitet: Grade 1

Typ: Ursprungsvarietet

Altitud: 1800-2130 meter

Odling: Små familjejordbruk

Bearbetning: Bärtorkat

Torkning: Sol

Familjer: 136 stycken

Produktion: 989 hektar totalt

145kr

Detta är vår tolkning av en riktigt bra caffè, en italiensk espresso.
Inslaget av robusta skapar en fin, bittersöt chokladsmak och ger ett extra bra tryck i karaktären.

Kaffet ändras lite med säsongerna även om vi försöker hålla en jämn stil – mjölkvänlig, krämig och en bitterhet som blandas med smakerna istället för att bli distinkt.

The Outsider gömmer inga bittra sanningar, vi har enbart rostat bönor från de bästa organiska gårdarna och kooperativen vi kan hitta.

99kr

Elcias Muñoz är tredje generation kaffeodlare på gården Buena Vista i regionen Timaná i Huila, men den första att odla Geisha. Han driver gården med sin fru och sina tre barn. Detta är deras första skörd av denna exklusiva varietet. Kaffet är handplockat, skalat och har därefter fermenterats i en syrefattig miljö, så kallad anaerob jäsning. Resultatet är en ren, klar, elegant och finlemmad Geisha med en mild persikamjukhet i karaktären. 

Plats: Huila -Colombia

Kvalitet: SHG

Typ: Geisha

Altitud: 1750 meter

Odling: Familjejordbruk

Bearbetning: Tvättad – Fully Washed

Torkning: Sol under UV-filter

Skördeperiod: Augusti

Lottstorlek: 120 kg

109kr

Ett mjukt och runt kaffe med smak av söt choklad, hasselnöt och karamell. Bönorna är torkade i sitt fruktkött vilket ger en mjuk fyllighet. Gården Nossa Senhora de Fatima har 900 000 kaffeträd och ligger i Cerrado. Den är ett tydligt exempel på hur man kan driva en högteknologisk, ekologisk odling i större skala utan att tappa kvaliteten. God som både Espresso & Brygg.   

Plats: Cerrado, Brasilien

Kvalitet: Speciality – 84/85 poäng

Typ: Bourbon, mundo novo, icatu

Altitud: 950 meter

Odling: Sol

Bearbetning: Bärtorkat

Torkning: Sol

Skördeperiod: Augusti – November

Lottstorlek: 6000 kilo

Vi maler gärna upp åt er vid behov.